· 

Hai TOKYO

Al jaren hoog op de travellist Tokyo....en eind augustus kwam die wens uit!

We boekten een kamer in de wijk Shinjuku in een echt superfijn hotel ‘The Knot' genaamd. Op loopafstand van de metro, het park en 'the neon nightlife' of Shinjuku.

Als je over Tokyo gaat lezen krijg je de indruk dat deze wereldstad met meer dan 13 miljoen inwoners heel heftig en intensief druk gaat overkomen.

Druk bevolkt en weinig ruimte per bewoner dat klopt helemaal. Maar wat ons vooral opviel is dat er ook vooral veel groen is en parken zijn. En de Japanners zijn natuurlijk ook super beschaafd en er is van kinds af aan al aangeleerd elkaars persoonlijke ruimte te respecteren. (moet ook wel met zoveel mensen op een kluitje) Dus staan ze netjes in de rij voor bijv. de roltrap, de metro en wachtten overal gewoon rustig op hun beurt. Qua woonoppervlakte per Japanner is het hier echt de bakermat van de stylish Japanse tiny home.

Aangezien de metro in Tokyo de meest uitgebreidste en drukste vervoersysteem ter wereld is besloten we een meerdagen pass te kopen.

En zodoende dwaalde we diep onder de grond zoekend naar de juiste  metrolijn om over te stappen en liepen we dus ook vele km’s. Zowel onder als bovengronds.
Dat met de extreem hoge luchtvochtigheid in deze maanden en met temperaturen van boven de 40gr. in het tyfoon seizoen van Japan. Uiteindelijk liepen we wel meer dan 120 km tijdens ons volle week Tokyo. Al lopend ontdekten we dus ook de echt allerleukste upcoming wijkjes in Tokyo.

De wijken Shibuya, Daikanyama, Shimokitazawa,

Harajuku, Nezu, Yanaka zijn echt supertrendy.
De Japanners zijn hip, stylish,  gek op goede koffie, bier, vintage, matcha, zoete snacks en dieren.
We zagen volop hippe koffietentjes, vintageshops, katten en honden café’s , kleine restaurantjes met bierbrouwerijtjes en de duurste kledingmerken. 
Met als contrast hierop de traditionele geklede Japanners in kimono’s en de mooiste tempels en shrines. Juist die tegenstelling tussen al het snelle high tech en het traditionele maakt Japan zo interessant. Ook flea markets zijn hier een hit en overal volop te vinden.  Uiteindelijk daar goed geslaagd voor paar mooie oude Kokeshi dolle, vintage kimono’s en aardewerk. 
 

Uiteraard aten we ook veel sushi, waren we meerdere keren Lost in Translation en verbaasden we ons over de technische snufjes op de Japanse toliletten. Genoten van het intense lush green in de parken, en zagen de drukke Shibuya Crossing oversteekplaats, en Hachiko de hond die zo trouw jaren op zijn baasje wachtte. Zoveel te zien daar, serieus Tokyo is echt te gek voor een langere citytrip!

Arigato Tokyo! 

X Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0