· 

PARADISE surprise

Vlak voor onze zomervakantie naar het Canarische eiland Lanzarote ontving ik een kamerplant via 123planten.

De keuze viel op de mooie Strelitzia Reginea oftewel de Paradijsvogelplant of Birds of Paradise. Ook op het vulkanische Lanzarote zag ik ze volop groeien en bloeien. Perfect klimaat voor deze wonderschone plant!

Wat een geweldige oplossing heh,  planten online bestellen...easy peasy, click & go!

Binnen no time bezorgd en keurig ingepakt in stevige doos om de plant goed te beschermen tijdens het vervoer.
Ik koos er gelijk ook een stylish passende plantenpot bij. 
De Greenville gerecycled kunststof pot van Elho bestelde ik in de kleur brique. Helemaal mijn kleur!
Deze pot is geschikt voor zowel binnen als buiten.
De Greenville pot heeft ook een unieke water overloop wat het water geven een stuk makkelijker maakt. 
Wat voedende potgrond en Pokon erbij en groeien maar.

Ik heb gewoon iets met die plant de Strelitzia, noem het nostalgie! Ten eerste de bloemen vind ik echt zo bijzonder en paradijselijk en ja oranje is mijn favoriete kleur.

Ten tweede het vergrijsde groene blad is ook prachtig en decoratief qua vorm. Ook in boeketten doet een bloem als deze het altijd goed en het blad kan een boeket ook net dat beetje extra "tropical feel" geven.

Het doet me gewoon terug denken aan de tropen waar we paar jaar woonden. Deze Strelitzia stond als een giga metershoge waaierpalm in onze tuin daar. Kan je het voorstellen?

 

Nou zo groot zal deze niet worden waarschijnlijk, maar ik was blij verrast dat na thuiskomst van Lanzarote te zien dat mijn Strelitzia Reginea van 123planten een behoorlijke groeispurt had gemaakt. Met nog wat water in de pot en een tropische warme woonkamer van de hittegolf in Nederland had de Strelitzia zich prima thuis gevoeld.

Super blij met deze Strelitzia dat mag duidelijk zijn. Nu heb ik voortaan altijd de tropen in huis. Het ultieme zou zijn dat ik er ooit nog een Paradijsvogel bloem in krijg!  Wie weet.....

X Sabrina

 

Blog ism 123kamerplanten

Wil je nou ook zo'n mooierd thuisbezorgd via 123planten klik dan op de onderstaande link