· 

BUTTERFLY memories

Childhood memories...dat roept deze mooie Butterfly chair bij mij op! In het jaar 1966!( ik was net geboren) hadden mij ouders namelijk deze designklassieker thuis staan. Op mijn netvlies staat een zwart/wit foto, mijn moeder superjong, hip en elegant zittend in de Butterfly chair. Dit was destijds een camelbruine suede uitvoering van de Butterfly chair, hoe gaaf! Afijn meer dan 50 jaar later, stoel weggedaan, foto kwijt! We zijn nog steeds aan het zoeken in alle oude albums. Die foto houden jullie nog tegoed van me....beloofd!

Cuero Butterfly chair
Cuero Butterfly chair

De stoel staat dus ongeveer al mijn hele leven bovenaan op mijn woonwens lijstje. Maar gelukkig, Domini Design had deze dus ook in hun collectie. Ik ontving deze stoel via Dominidesign in een groot plat pakket. In elkaar zetten was met zijn 2 binnen 10 minuutjes gepiept. Viel me gelijk op dat ook het dikke leer zo’n mooie warm bruine kleur heeft, Dark Tan genaamd. Absolute goede prijs kwaliteit verhouding! En toffe tijdloze eyecatcher in de woonkamer.

Deze beauty, de Cuero Butterfly stoel via Domini Design is geïnspireerd op de designklassieker uit 1938 en ontworpen in Argentinië. De originele naam was de BKF chair. Dit naar afkorting van de achternamen van de 3 gezamenlijke designers. Zij ontwierpen meerdere stoelen voor het meubelmerk Cuero. 
En eigenlijk werd de Mariposa Butterfly Chair onverwacht 1 van de meest iconische stoelen ooit!

En nu staat deze iconische stoel dus te pronken bij ons thuis. Tis heerlijk zitten in de groene plantenhoek bij het raam of met de stoel bij de haard met een boekje en kop thee. Warm schapenvelletje en mooi kussen erin voor extra comfort en stylish eigentijds kleuraccent. 

Deze Butterfly chair waar ik zoveel herinneringen aan heb gaat nooit meer weg hier, dat snap je!
Neem eens een kijkje op de website van Domini Design. Voor deze maar ook meer andere design replica’s. Onder anderen voor tafels, stoelen, lampen enz.

Blog in samenwerking met Domini Design

 

X Sabrina