· 

Veel VISSEVASSE

Bij VISSEVASSE ontwerpen ze Visual Stories waar ik mezelf helemaal in kan vinden. Vissevasse is een ontwerp- en papierstudio met een grote liefde voor grafische producten gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Ze ontwerpen posters die een gevoel of herinnering kunnen oproepen of waar jezelf een verhaal bij kan fantaseren. 

In deze tijd waar we constant geprikkeld worden door een overvloed aan informatie, e-mails, appjes, social media enz. is dit een offline beeld waarbij je even weg kunt dromen.

 

Achter het Deense merk VISSEVASSE zitten oprichters Dorthe Mathiesen en Karsten Noul Poulsen. Met hun achtergrond in mode en grafisch design begonnen ze in 2013 met het ontwerpen van posters. De stijl van Vissevasse is Scandinavisch minimalistisch grafisch en met veel pastellen.

Naast de mooiste posters ontwerpen ze nu ook o.a kalenders, kaarten, notitieboekjes en onder de naam EVERWRAP ook kadopapier dus voor elk wat wils. En hoe handig is het dat je online ook gelijk keuze kunt maken uit een passende lijst voor je posters.

Prachtig rustige tijdloze motieven en designs in hoogwaardige kwaliteit. De posters worden gedrukt op Zweeds FSC papier met gecoate matte finish. Vissevasse wil graag milieubewust zijn en het Zweedse FSC-merk staat ervoor dat er in een FSC bos niet meer bomen worden gekapt dan het bos nodig heeft om te reproduceren. De coating benadrukt het beeld en de matte laag zorgt ervoor dat de kleuren mooi blijven en het papier en print zijn zachte uitstraling behoudt.

De posterlijsten zijn er in veel maten en in verschillende uitvoeringen waaronder massief eiken, zwart mat en wit mat.

Alle lijsten hebben plexiglas, dit gaat natuurlijk langer mee dan normaal glas en is minder kwetsbaar. Daarbij heeft het ook het voordeel dat het licht van lampen of daglicht niet spiegelt op plexiglas.

Ik wilde graag 2 posters die qua kleur bij elkaar zouden matchen en bij de warme kleuren in mijn interieur. Een zogenaamd "Perfect Pair' zoals Vissevasse het noemt! Uit het grote aanbod koos ik voor de grafische 'Gradiënt Coral' van 40x40 en voor de 'Lobster' in 30x40 in dezelfde tinten. Voor beide posters koos ik dezelfde massief eiken bijpassende lijst. Heel fijn want de posters worden ook al compleet ingelijst en al geleverd en ik kon ze na het uitpakken gelijk een mooi plekje in huis geven.

Naast elkaar op de gallery wall in woonkamer bijvoorbeeld waar de posters en warme kleuren goed matchen en afsteken tegen de donkere matte muur. 

Inmiddels hebben de posters van VISSEVASSE al door heel het huis gestaan want ik vind het leuk regelmatig te wisselen en schuiven met mijn opgebouwde postercollectie.

Zo staan de posters de ene keer bijv. in de slaapkamer, de 'Gradiënt Coral' doet mij denken aan de opgaande zon en de fijne vakantie met mooie zonsopgangen boven zee. 

De 'Lobster' vind ik vooral ook gezellig staan in de keuken, ik vind de poster ook vooral grappig en word er blij van. En hoe lekker is de combinatie van kreeft met champagne. 

VISSEVASSE wat een grappige naam en woord ook heh? In het Deens betekent het zoiets als kletspraat of geroddel maar ook zoiets zoals 'maak je niet druk , het komt allemaal wel goed!' En hoe fijn is dat, lekker relaxed wegdromen bij de posters van Vissevasse!

 

X Sabrina 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Nathasja (zaterdag, 02 februari 2019 19:27)

  Je blogs zijn erg leuk om te lezen en deze posters zijn ook erg mooi.

  Groetjes Nathasja

 • #2

  Wendy Hoondert (zaterdag, 02 februari 2019 19:57)

  Ik zie opties voor iets moois boven onze bank ��

 • #3

  Sanne (zaterdag, 02 februari 2019 20:34)

  Leuke blog! Erg mooi merk vind ik het.

 • #4

  Nicole Nieks_servies (zaterdag, 02 februari 2019 22:42)

  Weer een leuk blog om te lezen! Mooie posters!

 • #5

  clubnomad.nl (zondag, 03 februari 2019 03:52)

  Klinkt goed zeg! Mooie posters heb je genomen. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun site!

 • #6

  wendy_studiozinnig (zondag, 03 februari 2019 08:36)

  Wat een leuk verhaal en je foto’s mooi! Ze passen ook nog es perfect in jouw stijl, heel leuk! X

 • #7

  tanja (zondag, 03 februari 2019 09:12)

  Heel leuk stukje! Leuk geschreven e (natuurlijk�)mooie fotos!! K ga s kijken nemen op hun site.

 • #8

  Linda de Vries (zondag, 03 februari 2019 11:03)

  Prachtig merk! Mijn zusje heeft ook een hele mooie van hen aan de muur. Daar kende ik het merk al van! Wat een stijlvol volk, die Denen! ���

 • #9

  Linda Deense zomer (zondag, 03 februari 2019 13:01)

  Leuk geschreven Sabrina. En ik was natuurlijk al fan ☺️