SPICE it up HONEY!

Zo dat heeft Flexa weer goed in de markt gezet! De lancering van "De kleur van het jaar" voor 2019 was weer groots aangepakt. Na thuis ook al aardig enthousiast aan de slag te zijn geweest met de verf van Flexa was ik uiteraard super benieuwd met welke kleur ze nu zouden komen. Via Flexa kreeg ik de uitnodiging om live op Facebook de onthulling van deze nieuwe kleur te volgen.

Leuk want daar stonden Heleen van Gent Creative Director van het Global Aesthetics Center (mond vol) en en mijn favoriete styliste Souraya van Binti Home (stralend zwanger) om de kleur wereldkundig te gaan maken. Alle interieur freaks keken vol spanning mee natuurlijk!

 

Even daarvoor deed ik die ochtend nog een soort van 'wild guess' op gevoel.......hmmm uitgaand van de vele bruintinten die ook in mode weer zullen gaan komen en de bruine amberkleur die ik steeds meer zie oppoppen overal.....gokte ik op een lichte 'toffee' achtige kleur ;-) Ook op mijn Pinterest had ik al soort onbewuste voorkeur voor deze tint tijdens het pinnen voor moodboards.

 

Nou en dus Tadaaaa daar was het moment.....De nieuwe Flexa kleur voor het jaar 2019 de kleur ;SPICED HONEY!!

(zat ik toch aardig goed met mijn voorgevoel)

Topkleur hoor wat mij betreft, commercieel, toegankelijk en toepasbaar in elke interieurstijl. En prachtig in combinatie met de andere verfkleuren van Flexa, Spiced Honey lijkt mij bijvoorbeeld ook heel mooie samen met Cobalt Night en met de kleur van 2018 Heart Wood.

Flexa doet altijd eerst een wereldwijd uitgebreid trendonderzoek voordat ze de kleur ontwikkelen. Zo zegt Flexa in hun persbericht; Het onderzoek wijst uit dat mensen overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaren. Dit vertaalt zich in het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft. De kleur straalt optimisme uit. 

 

Ik ben vast niet de enige die ook weer zo nodig een blogje moet schrijven over deze nieuwe "Kleur van het Jaar" 2019.

Maar door de Pers map die ik kreeg toegestuurd werd ik zo blij van alle mooie inspirerende sfeerbeelden met Spiced Honey, dat ik deze gewoon heel graag met jullie wilde delen.

Voor deze nieuwste kleur maakte Flexa vier kleurpaletten met Spiced Honey als hoofdrolspeler. De ColourFutures 2019 paletten zijn Think, Dream, Love en Act. De 4 kleurpaletten zijn overal toepasbaar van woonkamer tot keuken, van studeer tot kinderkamer en in elke stijl interieur. 

Aan de hand van een omschrijving van de paletten kunnen je kiezen welke bij jou lifestyle past. Voor mezelf en mijn gezinssituatie kwam ik uit op deze 2 paletten .....namelijk Think en Love.

Mooi hoe zo'n beschrijving precies je gevoel kan raken!

 

 

THINK-palet, het Kleurpalet van het Jaar 2019

Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust. Je kunt er jezelf zijn. Het relaxte palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Het bestaat uit een mix van rijke natureltinten, hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Het complete palet voelt als helend, voedzaam, rustgevend en omarmend, net zoals honing. Het Kleurpalet van het Jaaris toe te passen in allerlei huizen en ideaal om van je huis een relaxte thuis te maken. De zachtzinnige samenhang van deze look wordt benadrukt door gepolijst hout, meubilair uit halverwege vorige eeuw, grafische vloerkleden en stoffen in het interieur toe te passen. 

LOVE-palet
Met het LOVE-palet vorm je een huis waar bewoners zich kunnen omringen met wie

en wat ze maar belangrijk vinden. Bewoners van dit huis hechten aan voorwerpen die een speciale betekenis voor hen hebben. Dat zie je terug in de vele onverwachte en ongewone voorwerpen die de kamers sieren, maar ook aan de planten die welig tieren dankzij al die goede zorgen. Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, afgeblust met de honingachtige Kleur van het Jaar en een aantal lichte natureltinten. Houten meubels en botanische prints maken er verder een gezellig huis van, ideaal om met je geliefden te delen.

Nou deze Spiced Honey gaat echt de hit van het interieurjaar 2019 worden hoor, ik weet het zeker! Ik ben echt een groot fan van de diepe rijke kleuren en matte muurverf van Flexa. Nieuwe woonmaand, nieuwe kleuren, daar word ik blij van! En op de komende VTwonen & Design Beurs in Oktober is er vast nog meer inspiratie te bewonderen in de Flexa stand .

 

Onlangs verfde ik in een middagje ons keukenmuurtje van Cobalt Night naar Lush Mustard uit de Pure by Flexa lijn van Flexa....hmmm maar deze nieuwe Spiced Honey zou er volgens mij ook heel goed staan hmmmm......zal ik?!.. nahhhhhhh! Maar ja geen probleem er is vast nog wel een ander geschikt muurtje in huis te vinden hoor. Komt goed!

 

Met Flexa geef je je interieur in een middagje een nieuwe impuls. Let's Spice it up Honey! 

 

X Sabrina

 

Bron: https://www.flexa.nl/nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0