Tropical TENERIFE

Met voorbedachte leek het wel, onze zomervakantie naar het grootste Canarische eiland Tenerife. 

Maar het plan was gewoon om iets van een vakantiebestemming te zoeken redelijk op vliegafstand, met een zeebriesje liefst en niet TE warm. Dus een eiland leek ons wel wat!

Geen idee natuurlijk dat het in Nederland deze zomer 1 vd heetste/warmste zou gaan worden. Hoe lekker was het dus om op de hoogte van weer een hittegolf bij ons te ‘ontsnappen’ naar Tenerife waar het een stuk aangenamer was. Hoe bizar en de omgekeerde wereld eigenlijk. 

Begin Augustus vlogen we binnen 4,5 uur naar dit heerlijke Canarische eiland  voor de kust van Marokko.

Wij huurden (via Homeaway)een supergaaf origineel huis in het kleine dorpje Las Aguas in het  rustiger&ruige Noord-Tenerife. Ooit waarschijnlijk een krakkemikkig klein dorpshuisje aan zee maar door de verhuurder (een architect) verbouwd naar een comfortabel groot huis met 3 woonlagen. wit gestuct , betonnen vloeren en plafonds. Mooi warm hout voor kastenwanden en op maat gemaakte keuken en op maar slechts 80 mtr van het schattig kleine boulevardje aan de Atlantische Oceaan.

 

Bleek ook de perfecte locatie om

vandaar uit het eiland verder te ontdekken met de huurauto.

Want binnen een uurtje ben je zo van Noord naar Zuid en het eiland rond via de snelweg zal iets van 2,5 a 3 uur duren.

Ten opzichtte van de hitte in NL eind Juli was het op Tenerife heel aangenaam(Tenerife word ook wel het eiland van de Eeuwige Lente genoemd) De dag begon soms met mist in de bergen en koele lucht rond de 22 gr. en aan de kust was het dan 31 gr.

Vaak bleven de wolken tussen de bergen hangen in de baai en reden we dan bijvoorbeeld naar  Santa Cruz dan kon het daar superzonnig en 34 gr zijn. Het is duidelijk een eiland met veel temperatuurs verschillen, maar wij vonden dat dus wel prettig.

Daarbij is het eiland dus ook heel groen in het Noorden. Het eiland staat vol met bananenplantages en ik heb er bijna alle tropische planten gespot! Echt prachtig. Bij ‘the Black Beach’(beroemd surfersstrandje) met palmen groeiend tegenop de zwarte rotsen kreeg ik een soort Hawaii gevoel. Nooit geweest maar dit is wat ik me er bij voorstel, vulkanisch en supergroen! 

Stranden om uit te kiezen zijn er genoeg...van zwarte lavazand strandjes, zwarte kiezelstrandjes tot witte zandstranden. 

Hier onder wat tips en mustvisits voor dit heerlijke vakantie eiland;

-El Socorro oftewel “The Black Beach’ zwart zand surfersstrandje grote golven,mooi gelegen in het Noorden.

-Santa Cruz gezellig om rondje te lopen door het centrum en er zit aan aan de boulevard een groot zoutwater zwembad. Ontworpen door Cesar Manrique een kunstenaar uit Lanzarote. 

-dorpje Candalaria gezellig plein bij de kerk (fijne visrestaurantjes o.a. La Muelle)

-Dorpje San Juan, klein strandje waar je goedkoop bedjes en parasol kan huren

-Los Gigantes grote rotsen op rij en hier worden ook vaak dolfijnen en walvissen gespot.

-El Teide, de vulkaan! Absoluut de rit naar boven waard, maanlandschap waar o.a Star Wars gedeeltelijk is opgenomen.

-Las Aguas, het minidorpje waar wij zaten en

visrestaurant Casa mi Madre.

Nog nooit zo lekker gegeten. Gerund door mi Madre en haar 2 zoons! Top! 

En zo goedkoop, hoe bestaat het nog!

 

Kortom heerlijke vakantie en wij gingen vooral voor authentiek Canarisch ipv de meer toeristischer bekendere badplaatsen in het Zuiden van Tenerife!

 

Genoten van A tot Z en een aanrader deze ‘andere kant’ van het prachtige eiland Tenerife!

 

X Sabrina

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0