Sunrich SUNFLOWER

Sunrich Sunflower
Sunrich Sunflower

Jaaaa de astronomische Zomer is begonnen! Om de Zomer van 2018 af te trappen organiseerde Takii Europe, de veredelaar van Sunrich Zonnebloemen en partner van het Van Gogh Museum een verrassende middag voor Bloggers en Instagrammers met liefde voor planten&bloemen. (een veredelaar selecteert planten met de beste erfelijke eigenschappen, en maakt daar nieuwe rassen van) 

De zonnebloem is met haar mooie grote donkerbruine hart en de zomergele bloemblaadjes een inspiratiebron geweest voor de meester-schilder Vincent Van Gogh. Deze zonnebloemen (zoals op de foto hierboven) met het "Sunrich-Van Gogh's Favorite" keurmerk zijn geselecteerd op kwaliteit, sierwaarde en zijn stuk voor stuk "meesterwerken" van de allerbeste Nederlandse kwekers. Weer iets van Hollandse bodem om trots op te zijn dus!

Vincent Van Gogh’s zelfportret met grijze vilthoed uit 1887
Vincent Van Gogh’s zelfportret met grijze vilthoed uit 1887

Er was een exclusief programma op maat georganiseerd voor ons als groep. We werden echt behandelt als VIP’s zo leuk, dat begon al doordat we de lange rij met toeristen voor de ticketbalie mochten omzeilen. Hoe luxe is dat om bij dit immens populaire museum de fasttrack te mogen nemen!

 

Na een hartelijk ontvangst door de dames van Pull Position (agency voor marketing in green) met een heerlijk zomerse lunch werden we meegenomen voor een tour met persoonlijke gids door het museum.
In de voetsporen van de meester zelf.......jawel!
Mooi was te zien hoe Van Gogh ook werd geïnspireerd door de Japanse kunst bij de tijdelijke tentoonstelling Van Gogh&Japan.
Er was goed terug te zien in de schilderijen van Vincent van Gogh hoe dit hem beïnvloed heeft in zijn ontwikkeling.
De composities met schuine lijnen, de kunst van het weglaten, exotische bloemen, insecten en verfijning en felle kleurvlakken.

 

Er volgde een inspirerende tour langs meesterwerken als ‘Irissen in gele vaas’ ‘Amandelbloesem’ en het meest bekende werk van Van Gogh ‘Zonnebloemen’ waarna we werden uitgenodigd voor een schilder workshop in het atelier van het museum.

We mochten zelf aan de slag met het mengen van verfkleuren en alle 16 aanwezige Bloggers&Instagrammers kregen een eigen ezel en doek om op te schilderen.
De bedoeling was om 1 detail uit 1 van de bovengenoemde meesterwerken naar eigen inzicht en idee na te schilderen. 
Super leuk om te doen natuurlijk en de normaal zo druk kletsende groep dames was al snel stil en in opperste concentratie creatief bezig. 
Tour langs de meesterwerken
Tour langs de meesterwerken

Eerst brachten we een ondergrond aan in 1 kleur en daarna mochten we los met onze schets en inkleuren en schilderen. Bijzonder om te zien wat ieder koos qua kleur en compositie. 

De 2 uurtjes in het atelier vlogen om en smaakte absoluut naar meer. Misschien toch weer eens mijn oude hobby tekenen oppakken. Ik denk dat ik namens iedereen op deze middag spreek als ik zeg dat het heerlijk is om jezelf zo te verliezen in het creatieve bezig zijn. En dat is dus eigenlijk ook precies waar deze Bloggers&Instagrammers goed in zijn!
Na de motiverende nabespreking van onze kunstzinnige uitspattingen en we werden nog verrast met een goed gevulde goodiebag en uiteraard een giga bos vrolijk zonnig gele Sunrich Sunflowers.
Wat een TOPmiddag was deze donderdagmiddag de 21ste juni....laat de zomer van 2018 maar beginnen! (Op naar de hittegolf van komende week)
X Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0