MARRAKECH Moments

Streets of the Medina
Streets of the Medina

Een weekje geleden alweer tijdens het begin van de Ramadan kwamen we terug van een kort tripje aan magisch Marrakech. 3 dagen is kort maar eerlijk gezegd voelde het door alle indrukken als 2 weken. Klinkt als goeie deal toch haaha! 

Bij aankomst op het prachtige vliegveld gingen we per taxibusje naar onze riad in de Medina.

 

Het lijkt altijd alsof je met de eerste kennismaking met een nieuwe plek alles nog meer opneemt en op je netvlies vastlegt. Eerste indruk was: zalige temperatuur deze tijd van het jaar, de hoeveelheid aan mooie planten, de mooie vervaagde kleuren door de zon, het weidse met in de verte het Atlasgebergte, en de drukte op straat qua verkeer. En dit was dan nog buiten de ommuurde stad....de Medina!
Pottery in the Medina
Pottery in the Medina

Eenmaal door de poort van de ommuurde stad werden de indrukken nog intenser, de kleine smalle straatjes, de auto’s, brommertjes, karretjes getrokken door ezeltjes, de stalletjes en mini-winkeltjes. Wat een hektiek! Nog groter was het contrast toen we achteruit een straatje inparkeerden en in een steegje een heel smal deurtje zagen. De entree van onze riad bleek al snel....

Garden in riad
Garden in riad

We werden allerhartelijkst ontvangen en na door het supersmalle donkere gangetje te hebben gelopen kwamen we in de binnentuin, het hart van de riad. Wat een oase van rust, verkoeling en verstilling na alle drukte van buiten.

Wat een sfeer, lekker muziekje, de mooiste palmen, planten en rozen en een waterpartij in het midden.
Alles in vergrijsde tinten en aangekleed met smaak!
Heerlijke getaway om na de wandelingen door de stoffige warme drukke straatjes van de Medina jezelf weer op te laden. Onze slaapkamer was superruim met groot balkon over de hele breedte en geweldige badkamer met tadelakt, aangekleed met Marokkaanse rieten manden, krukjes, lantaarns er hingen witte fluffy handdoeken en sfeervolle setting door de verlichtte nisjes enz. 
Setting the table for breakfast
Setting the table for breakfast

Vanaf de avond van aankomst op maandag tot aan vertrek van donderdagmiddag hebben we ons vol in de ‘hussle and bussle’ van de Medina gestort.

Gegeten bij o.a. “Le Jardin”(tevens eigenaren van Nomad en Café les Epices), het nieuwe rooftop restaurant van conceptstore ‘Max&Jan’, bij ‘Café des Epices’ allemaal een belevenis qua interieur! 
Gesjouwd door de souks op zoek naar mooie Marokkaanse spullen om mee terug te nemen. De zojuist compleet gerenoveerde ‘Le Jardin Secret’ bezocht midden in de Medina. Wat was het daar bijzonder wat een planten en mooi met de contesterende kleuren van de gebouwen in de tuin. Absolute aanrader om daar even binnen te lopen en weer op te laden!
Tile crush in ‘Le Jardin Secret’
Tile crush in ‘Le Jardin Secret’

We hebben goed geshopt kan ik zeggen en genoten en ons verwonderd over deze bijzondere stad. Smaakt naar meer en gaan/moeten nog keer terug. Liefst mooie rondreis met bezoek aan de woestijn, de kust en het Atlasgebergte van het prachtige Marokko. 

Mij viel de vriendelijkheid en gastvrijheid op van de bewoners, de geuren op straat en in de souks van de geurblokjes zoals amber en musk en 
karren vol koriander. Heerlijke tajines en Harira soep gegeten en muntthee en Nousnous koffietjes gedronken met zoete koekjes en dadels.
Wat een verscheidenheid aan tinten oranje en roze van de huizen, hippe plekken om te bezoeken, en een overload aan Instagramwaardige fotogenieke plekken in Marrakech.
Maar kijk verder dan dat, maak contact met de mensen op straat buiten de toeristenzone. Zo kochten we een gaaf oranje kussen bij klein ateliertje en chips en water bij de kleinste shops waar je zo voorbij zou lopen. Leukste is om daar met vriendelijk gebaar en beetje handen en voetenwerk contact te maken met de echte inwoners van Marrakech.
Strawbags Galore Souk Medina
Strawbags Galore Souk Medina
Shokran Marrakech! Inshallah.....
Until we meet again!

X Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0