FLOWER farm

Wat een gezelligheid allemaal die uitnodigingen die via Instagram op mijn pad komen. Zo kreeg ik onlangs weer een uitnodiging, deze keer voor een Insta meet van Linda&Marlies van Fam Flower Farm. Afgelopen vrijdag 4 mei was het zover. We stonden op met stralend weer, strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, perfect weer dus voor een lunch in de bollenvelden bij Lisse.

Aangekomen in Lisse was het gelijk al een feestje rijdend door het mooie groene vlakke land en uitgestrekte velden vol met kleurige bloemen, zo typisch Hollands. Word ik oprecht blij van!

 

Over een slingerend zandweggetje kwam ik aan bij de locatie voor de Insta Meet & lunch. Fantastisch gezicht natuurlijk die zee van bloeiende tulpen in alle kleuren van oranjeroze tot dieprood. Er liepen al wat mede Instagrammers en groenfanaten druk te fotograferen en we werden allerhartelijkst ontvangen door de gastvrouwen Linda&Marlies.

Langs het veld stond een lange tafel stijlvol gedekt met een kanten tafelkleed, vol met bosjes tulpen in de meest prachtige soorten en kleuren, glimmend glaswerk, bordjes met persoonlijke naamkaartjes voor ieder, vers fruit, macarons, luxe belegde broodjes enz. En dat dan midden in de natuur en die stralende zon maakte het een hele romantische idyllische setting voor een fotogenieke Lente lunch.

 

Alles was trouwens tot in detail verzorgd, leuke stylinghoekjes met gieters en kleurige kaplaarzen en zakken bloembollen, zinken emmers vol tulpenboeketten, allemaal heel vrolijk en fris landelijk neergezet door de gastvrouwen van Fam Flower Farm.

Wat ook wel heel grappig was dat er dus eigenlijk geen toilet aanwezig was maar een plassende en de rol toiletpapier hing aan het hek....Met 'de billen bloot' in het hoge gras dus, tot hilariteit van alle dames.

 

Alle (15) genodigden Instagrammers/bloggers stortte zich gelijk op het fotograferen van deze prachtige velden vol kleur, zo mooi om geen genoeg van te krijgen gewoon. Hoe fotogeniek wil je het hebben!

Daarna gezellig met de grote groep IGers aan tafel, de meeste al wel bekend bij elkaar via Instagram dus ook gelijk genoeg gesprekstof over van alles. Al gauw was het een meer dan gezellige kakelende bende aan tafel.

Want dat is wat IGers het liefst doen, elkaar eens 'live' ontmoetten en lekker (bij)kletsen.

En uiteraard ondertussen gewoon lekker tijdens het lunchen ongegeneerd op de mobiel om content te plaatsen......! Waar we het onze kids verbieden aan tafel op hun mobiel te zitten, doen we het zelf (semi verplicht) aan 1 stuk door tijdens zo'n IGmeeting. Op dit soort events is dat een MUST heh! Alle Stories, live uitzendingen en posts worden gelijk gedeeld op Instagram zodat iedereen die er niet bij is ook gezellig mee kan genieten. Sharing = Caring tenslotte!

De bedoeling van deze Insta Meets om zoveel mogelijk content over hetzelfde onderwerp in 1x plaatsen en in dit geval ter promo van de Fam Flower Farm.

 

De gastvrouwen van Fam Flower Farm vertegenwoordigen hier zowel de Tulp als de Dahlia. De echtgenoten van beide dames houden zich bezig met het verbouwen en de productiekant van het bedrijf. En Linda&Marlies houden zich bezig met de marketing en zijn sinds kort heel actief op Social media zowel Nationaal als ook Internationaal. De bollenstreek is natuurlijk immens populair bij de toeristen die Nederland bezoeken, en elke toerist die ons landje bezoekt wil natuurlijk zo'n toffe foto in een mooi tulpenveld. 

Wat mij wel opviel is dat dit jaar nog meer dan voorgaande jaren het een enorme hype bleek op IG om jezelf toch vooral in zo'n prachtig kleurrijk tulpen veld te laten fotograferen.

 

Een typisch Hollands exportproduct dus De Tulp.

Maar wat weten wij eigenlijk over de tulp zelf?

Wisten jullie bijvoorbeeld dat;

-dat het jaren duurt soms wel 15 jaar voordat een nieuw soort tulp en kleur ontwikkelt is.

-de tulpenvelden gecheckt worden op 'anderskleurige' tulpen met virussen en die er dan 1 voor 1 handmatig uitgehaald worden om te voorkomen dat de rest word besmet.

-dat de tulpen uit die bollenvelden 'gekopt' worden gelijk na de bloei en dat de bollen hiervan dan verkocht worden of geëxporteerd naar het buitenland.

-dat Fam Flower Farm ook de prachtigste soorten dahlias verkoopt en een webshop heeft waar je deze en andere bollen kunt bestellen.

-je tulpenbollen best kunt planten voor de eerste nachtvorst in de herfst tussen September en December.

Stop de bolletjes ongeveer 15cm diep in de aarde, de beste plek is in de zon of halfschaduw met punt vd bol omhoog.

Aarde erover, water geven en doe er dan wat stro, bladeren, of compost over, dit beschermt de bol tot aan de lente tegen de kou en de aarde droogt zo niet uit.

-dat diezelfde bollen dan gaan bloeien in de lente, afhankelijk van het weer, maar ergens tussen April en Mei kun je gaan genieten van die kleurige tulpen.

In de Lente is het dan een gewoon feestje in je tuin vol met die fleurige kleurige vrolijke typische Hollandse tulpen!

 

Deze lunch bij Fam Flower Farm was superleuk en alle lof voor de dames van de organisatie Linda&Marlies. Wat een gezellige dag zo met zijn allen!

Super verwend en met een goodiebag vol met dahliabollen, chocolaatjes en een arm vol met prachtige Oranje tulpen ging ik weer huiswaarts.

 

X Sabrina 

 

https://www.famflowerfarm.nl/?SID=76ui2c22m7b79b3h6f2c1oufv5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     I

Reactie schrijven

Commentaren: 0