INGAR Breda

Hoe leuk is het om in “In de parel van het Zuiden” weer eens een nieuw pareltje te ontdekken.

Ter gelegenheid van hun 1 jarig bestaan op a.s. 6 mei 2018 nodigde de charmante Ingrid mij uit voor een bezoek aan haar fashion, design&lifestyle shop, genaamd INGAR, gevestigd in een historische pand in de gezellige St.Annastraat in Breda.

 

De bevlogen enthousiaste eigenaresse Ingrid opende deze winkel een jaar geleden met een missie en visie. Want na jaren in de modebranche gewerkt te hebben en daar met eigen ogen gezien te hebben hoe slecht het soms gesteld is qua werkomstandigheden in de naaiateliers,besloot ze dat het anders moest.

Vanuit die passie startte de van oorsprong Hondurese Ingrid haar onderneming met als doel mooie duurzame kleding en accessoires te gaan verkopen. Met meer dan 30 jaar werkervaring en met o.a studie Architectuur, een Coupeuse opleiding en kleurconsulente diploma 'in the pocket', maakt dat van Ingrid een dame die weet waar ze over praat en vandaar uit goed en gedegen advies kan geven.

Behalve kleding heeft Ingrid nu ook een exclusief aantal ondernemers aangetrokken die hun duurzame en/of handgemaakte ambachtelijke producten presenteren in de winkel.

Dus van kleding tot prachtige leren tassen, sjaals, schilderijen, 3D print sieraden ,schoenen, servies, tafels enz. je vind het allemaal in deze shop in Breda die uniek is in zijn stijl en assortiment. Op een mooie grote stoere houten tafel staat dit alles geëtaleerd en zo geeft Ingrid ook jonge ambitieuze ontwerpers een platform hun met liefde gemaakte items te laten zien aan een groter publiek. Heel schattig waren ook de Alpaca knuffels van het merk 'Inkari' echt zo heerlijk zacht en fluffy! Superleuk als kraamkado ook.

 

De stoffen en pasvorm van de verscheidenheid aan kleding is prachtig en de merken die INGAR verkoopt gebruiken o.a. biologische katoen en het heerlijk dragende tencel ,stoffen die ademen en koel voelen bij het dragen en zacht zijn voor de huid. Deze materialen zijn ook dan duurzaam zodat je er uiteindelijk ook veel langer draagplezier van zult hebben. 

Bij mijn bezoek aan de winkel zag ik de volgende Internationale kledingmerken vertegenwoordigd ;A beautiful Story, People Tree en Wunderwerk, Armenangels, Rhumaa, Skunkfunk, Rebello, Studio JUX en Lanius. De maten lopen van gemiddeld XS t/m XL dus voor iedere confectiemaat is er keus.

Tassen van Myomy de welbekende fairtrade geproduceerde leren handtassen die met de hand gemaakt worden door ambachtslieden in India en ontworpen door Nederlandse designtalenten. Dutch Design dus! Stoere houten handgemaakte horloges van Green Time. Gold filled sieraden gemaakt van gerecycled zilver van o.a. Anna Janelle en Julia Otilia, puur en met Scandinavische touch.

 

Door haar jarenlange ervaring als verkoopster, coupeuse en kleurconsulente geeft Ingrid je op een hartelijke wijze aandacht, advies en service. Indien nodig vermaakt ze de kleding voor je. Met haar coupeuse achtergrond kan ze zelfs op verzoek ook kleding op maat persoonlijk voor je ontwerpen en maken. Zo heb je dus echt iets exclusiefs!

 

De koffie of thee staat voor je klaar en ondertussen kan je rondkijken in een winkel vol met voor ieder wat wils. Het leuke is dat alles te koop is en dus ook zelfs de kasten, tafels, bijzettafeltjes en bankjes die her en der in de winkel staan, hoe leuk is dat!

 

Die gezellige middag viel mijn keuze op een schilderijtje van een schattig roodborstje door 'Kunst van Keet'. Na op mijn gemak passen in de ruime paskamers en op advies van Ingrid ging ik met een volle tas aankopen naar huis. Een mooi zwart vest van organische katoen van het Engelse merk 'People Tree', een felrode tencel overhemdjurk van het Nederlandse fair fashion merk 'Rhumaa' en oorbelletjes in hartjesvorm van Julie Otilia. Van deze laatste kun je een paar (twv €29,95) winnen via de INGAR Giveaway actie op Instagram, doe je mee?

 

Wat een mooi streven heeft die lieve Ingrid, zij is al begonnen "to make the change'!! En als wij voortaan ook bewuster gaan shoppen dan maken we met zijn allen de wereld een beetje mooier!

 

INGARshop het adres voor Ethical, Organic, Sustainable FASHION,DESIGN&LIFESTYLE

Go visit!

 

X Sabrina

 

https://ingar.nl/

Blog in samenwerking met Ingarshop Breda

 

 

     

Reactie schrijven

Commentaren: 0