VISIT VINT

Dit is er nou echt 1 in de categorie MUST visit! Plan eens een leuk uitje naar Amersfoort en bezoek deze te gekke plek voor Vintage lovers, struin rond door de grote loods en maak tijd voor heerlijke lunch bij BAS (Bites and Store) die is gehuisvest in de grote glazen 'indoor' oude kas.

 

Ik bezocht VINT omdat dit ook de locatie was waar ik een workshop fotografie volgde met een leuke groep, gezellige Instagrammers.

De workshop was georganiseerd door Marina van Instagramaccount @veel_woongeluk en werd gegeven door Anki van @zilverblauw

Super leerzaam en gezellig middagje waar we begonnen met een meer dan lekkere lunch door BAS.

Na de theorie en tips&tricks van Anki mochten we zelf aan de slag met onze camera's in de loods vol vintage. Het was bijna nog lastig kiezen uit al die fotogenieke items en stylish hoekjes die daar in de loods zijn gecreëerd. Overal waar ik keek zag ik weer wat waar mijn oog naartoe werd getrokken. Een waar paradijs voor visueel ingestelde personen!

Ook grappig te zien dat we er allemaal toch ons eigen 'ding' uit haalden en totaal verschillende foto's maakten als opdracht voor de fotografie workshop.

 

De grote loods (1500m2) is ingericht door verschillende ondernemers die allemaal dezelfde liefde en enthousiasme hebben voor vintage uit jaren 50, 60, 70 o.a. en industrieel design.

Behalve de oude kas waar het eetgedeelte is zijn er ook diversen kleine ruimtes als shop en huiskamertjes ingericht(ter inspiratie) en er zit zelfs een barbier waar je ter plekke een scheer of knipbeurt kunt krijgen, hoe gaaf is dat? Dit alles samen maakt het een echt uniek concept!

Wat mij ook opviel is dat er zoveel is en dat alles even gaaf is, je word er echt heel erg hebberig van! Velvet kussens, krukjes en stoeltjes in boudoir stijl, mooie hoogpolige 70's kleden, planten, oude Aabe dekens, te veel om op te noemen gewoon.

En ik zag o.a mooie vintage design stoelen van Knoll Saarinen, de Rietveld stoel, unieke lampen, vinyl, vintage kleding, bloempotten, rotan.

Maar ook veel oude reclame letters en wat ik wel heel tof vond was de grote gele iconische M van de McDonalds, hoe vet!

 

Geïnspireerd weer naar huis teruggekeerd! Veel geleerd van Anki en nu lekker in de praktijk brengen wat we geleerd hebben in de workshop. Enneh...ik ga sowieso weer terug naar VINT en BAS, lekker wat eten en uiteraard iets moois meenemen uit de loods!

 

X Sabrina

 

     

Reactie schrijven

Commentaren: 0