KLEUR BEKENNEN

Actief zijn op Instagram brengt toch wel wat te weeg heh? Scrollend door al die inspirerende feeds blijft mijn oog altijd weer getrokken door de meer kleurrijke interieurs.

Kleur geeft naar mijn idee toch wat meer sfeer en eigenheid weer, en toont lef!

Een groot voorbeeld en inspirator hierin is natuurlijk dan ook Theo-Bert Pot @theobert_pot en zijn partner Jelle. Zoals zij spelen met kleur in hun huis is voor velen een grote inspiratie heb ik het idee. Waar Jan des Bouvrie destijds heel Nederland WIT maakte met zijn voorgeschreven witte interieurs, is Theo-Bert degene die Nederland weer KLEUR terug geeft. Kijk dan mag je jezelf met recht een influencer noemen!

Theo-Bert is altijd bezig met nieuwe projectjes in huis die weer een nieuw verflaagje nodig hebben. De wanden, de vloer of een tafel alles krijgt kleur in het huis van Theo-Bert en Jelle.

 

Geïnspireerd door dit alles kreeg ook ik de kriebels om aan de slag te gaan en dat werd als eerste een muurtje in de woonkamer. Onze hele woonkamer had namelijk tot nu toe witte muren. Het plafond is onze woonkamer is wel iets hoger dan doorsnee en om dat te breken hadden we al soort van lambrisering gecreëerd door de onderhelft van de muren met witte acryllak met een zachte zijdeglans te verven. Gaaf en subtiel effect, met lichtval zie je het verschil en super handig want het acryl is afkoopbaar, als er kleintjes over de vloer zijn met vieze handjes, dan is het zo weer schoon gepoetst.

 

Maar goed na jaren strak witte muren kriebelde het toch wel om eens wat kleur uit te proberen. Nu hadden wij jaaaaaren geleden al, ik zeg 1998! ooit 2 matzwarte muren. En in het nieuwbouw huis waar we daarna gingen wonen hadden we matte legergroene muren in onze keuken. Dus helemaal nieuw was het niet voor ons om eens lekker met kleur aan de slag te gaan.

 

Na speuren op de site van Flexa (en een tip van Theo-Bert) viel onze keuze op de kleur Cobalt Night van Pure by Flexa Colorlab in een matte uitvoering dus. Het plan was een klein wandje te verven en daarop met lijstenplankjes van WOOOD en zo een soort van gallerywall te maken voor al onze posters en lijsten.

We waren superblij en verrast door het effect van deze kleur en verf, Cobalt Night is echt een prachtige diepe tint donkerblauw tegen het zwarte aan en doet steeds weer anders aan door de lichtval. 

 

Toen kregen we de smaak te pakken want ook de slaapkamer moest eraan geloven, want hoe mooi zou deze diepe nachtblauwe kleur ook daar staan op de wand achter het bed.

Voor een intiem effect verfde we ook gedeelte van het plafond en de zijwanden mee en zo maakte we er een soort nis van waar het hoofdeind van het bed ingeschoven leek.

Met een lak in dezelfde kleur Cobalt Night van verfde we ook het hoofdbord (een oude deur van de sloop) en de 2 zwevende nachtkastjes naast ons bed.

Tadaaaaa supereffect en heel sfeervol!

 

Daarna gingen we bijna hongerig op zoek naar nieuwe muurtjes om om te toveren met kleur! Let's Colour!!

Dat werd een muur in de keuken waar we ook weer de zijwandjes meepakten voor een nis effect en waar onze oude vintage trolley mooi zou passen.

Groen moest het worden en na wikken en wegen viel onze keus op de kleur Tijm wederom van Flexa. Zeer te spreken over de diepe kleur van deze matte verf.

Binnen no time was de klus gefixt en nu heeft de keuken dus ook een metamorfose gekregen door het verven van 1 enkele wand.

 

Ja en nu?!......het kriebelt alweer hoor, en ja we zijn steeds meer kleur aan het bekennen in huis! Laatst zag ik op de Instagram account van Flexa @flexanl de tint Lush Lavender langskomen.....oef ook mooi! Haha keep you posted, onze kleurbekentenis is nog lang niet over, want met Flexa geef je gewoon wat meer kleur aan de wereld!

 

X Sabrina

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0