· 

BUITENSTEBINNEN

In ons huis breng ik graag "buiten' naar 'binnen' door middel van veel groen/planten in huis. Buiten dat het een enorme trend is om veel en vooral grote tropische planten in huis te halen op het moment, is er bij mij vooral een andere reden.

Alweer bijna 5 jaar geleden kwamen wij terug van ons avontuur van een leven in de jungle. Want zo goed als 4 jaar woonden wij in Brunei/Borneo op de rand van het overweldigende tropische regenwoud van Brunei en de Zuid Chinese Zee. Ons huis stond op vanaf 5 min. loopafstand van de kust en onze tuin was een soort van gecultiveerde jungle vol met palmen, tropische bloemen en planten. Door onze tropische tuin aldaar trokken groepen makaken, silverleaf apen, slangen, monitorlizards enz. Als ik het nu vertel en op schrijf denk ik, hoe bizar, want wat toen normaalste zaak van de wereld voor ons was qua leefomgeving, voelt nu zo onwerkelijk. (gelukkig hebben we de foto's nog ;-))

Op de foto's hieronder zie je hoe enorm groot en mooi groen onze tuin was op de compound aldaar. Wat was het toch bijzonder om in zo'n paradijselijke omgeving te mogen wonen.

 

In onze tuin stonden gigantische waaierpalmen, strelitzia's. een frangipaniboom, lipstickpalmen, lelies, citroengrassen, bougainville, palmbomen met kokosnoten en dadels, bamboe, boomstronken met wilde orchideeen enz. Dit alles groeide natuurlijk als kool in hun natuurlijke tropische leefomgeving.

Met zoveel tropische groen buiten en zicht op de tuin was het altijd weer genieten van het 'lush green' om ons heen, en niet nodig om binnen ook nog planten neer te zetten. Deze zouden het ook zekers niet gered hebben aangezien de airco altijd op koel stond in het huis.

 

Terugkomend in Nederland kwam er steeds meer de nieuwe trend doorzetten van de URBAN JUNGLE en zo ging ik langzaam met mijn interieur over van het leven in de echte jungle naar het creëren van een echte urbanjungle in huis.

Zo houd ik de mooie herinneringen vast door middel van grote planten en veel groen in huis! Want planten in huis geven naar mijn gevoel goeie energie in huis, leveren zuurstof en reinigen onze lucht, zijn eyecatchers maar staan vooral ook heel gezellig.

 

Zo is er in onze woonkamer een hoek met veel licht en glasoppervlak, perfecte plek om alle planten bij elkaar te zetten leek mij. Daar is nu dus een heerlijk groene hoek om te zitten met een boek en te lezen bij daglicht.

En ik heb ook weleens ergens gelezen dat planten (zijn tenslotte levende wezens) dit heel prettig en vinden zo in een groep en er zelfs beter door gaan groeien.

 

In onze keuken staan alle planten nu verzameld op de legergroene vintage trolley (veel van mijn plantenhoekjes deel ik op Instagram @sabrinavisual)

Lekker 'knus' allemaal bij elkaar dus, voor het groepsgevoel! Want daar worden ze blij van heh....dat zei ik al!

Er is al een hele verzameling groen in huis waaronder een onlangs 'geadopteerde' giga cactus, een Alocasia en een Alocasia Zebrina, Pilea's, Spierplant of Chlorophytum, een Ficus elastica, verschillende vetplanten, cactusjes, Sanseveria's, diversen stekjes, een palm, een Lepismium Bolivianum, een Corokia enz. en dan er is ook nog een lange GROENwishlist en een gister aangeschafte Calathea. Ik neem de uitspraak 'GROEN moet je DOEN' dus gewoon heel erg letterlijk ;-)

 

Maarrrr..... mijn favoriete plant is toch wel de Monstera moet ik zeggen.......deze (inmiddels) reus "redde" ik uit de koopjeshoek bij de Karwei waar hij als zielig hoopje met 5 blaadjes stond weg te kwijnen....en moet je nu toch zien! Monsterlijk groot geworden deze jongen!

Wat een beetje aandacht en liefde toch al niet kan doen, heh?

Nooit gedacht maar ik bleek toch echt groene vingers te hebben, en met al dat GROEN in ons huis houd ik de mooie herinneringen van de jungle vast en breng ik een beetje van het tropische groen van buiten naar binnen!!

 

X Sabrina

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0