· 

PILLOWTALK

Ik noemde in mijn inleiding al op waar ik allemaal van hou ‘Interior wise” en dat was al best een heel lijstje…………maar daarbij hoort ook zeker nog; KUSSENS!!!!!  Nah jaaaaaa whaaaaha hoe kon ik dat nou vergeten! Herkenbaar voor elke vrouw en interieurgek, want mooie, gekke, aparte, stylish, kleurrijke, zwart-witte en fluffy kussens heb je immers nooooooit genoeg, toch?

Familie hier in huis is soms ietsies minder enthousiast, ze gooien de kussens op de grond of op een hoop op het eind van de bank en roepen; nee serieus…weeeeerr een nieuw kussen! Meen je die nou, mam en draaien dan dramatisch met hun ogen. Maarja kan er niks aan doen (en dat wil ik ook niet) als ik een gaaf kussen zie moet ik het gewoon hebben, mijn leven voelt niet compleet zonder hahaha! En de bank, het bed, de stoelen en de banken in de tuin liggen dan ook overvol. Oohja en dan liggen er overal nog zeg maar ‘reserve’ kussens en hoesjes kasten te vullen hier. Want niks leukers dan switchen met kussens. Herkenbaar? 

Kussens versterken een interieur naar mijn idee, je brengt er een kleuraccent en stijlaccent mee aan, je kunt met kussens gelijk een heel ander sfeertje mee neerzetten. En……ze zijn zo heerlijk om je rug en hoofd, voeten mee te stutten als je op de bank hangt/zit. En staat ook zo gezellig,dat is wat is wat we dan ook weer als argument gebruiken naar onze huisgenoten. Weer een nieuw kussentje?Waarom? vragen ze dan. Ja nougewoon omdat het zoo gezellughhh staat, DAAROM! Ik wissel hier in huis ieder geval per seizoen van kleuraccent en de kussens zijn dan de eerste die nieuwe hoes krijgen. Ideaal dus voor zomer en wintersetting, zomers lichte frisse tinten en veel linnen. In het najaar komen de wollen, fluffy en velours kussens en warme kleuren te voorschijn. Nieuwe kaarsen in matching kleuren erbij en veel planten en fijn nieuw kleed en je sfeer is weer compleet ‘brand new’!

Na een tijd lang in de okerkleurige tinten te hebben gezeten is het nu linnen warm paprika rood, zachtroze velours, vintage berber (@worldofblends), kussens met tekst van Sissy Boy die hier een ereplekje op de bank hebben. Vooral het vintage Berber kussen van www.worldofblends.nl wat ik via winactie op Instagram won bij blogger Lisanne van de Klift is nu DE eyecatcher op onze bank.

Ben er zo blij mee, tis echt een uniek item! Deze worden namelijk gemaakt van vintage Azilal tapijten zijn van 100% schapenwol. De kleden waaruit de kussens zijn gemaakt zijn tussen de 20 -30 jaar oud en de achterkant zijn gemaakt van vintage Berber dekens. Stuk voor stuk bijzonder dus en ‘handpicked’ door Edith eigenaresse en founder of Worldofblends. Groot fan van haar en haar webshop, ik hou van de combi die ze maakt met o.a. de mooiste kleden uit Marokko, prachtig groen keramiek uit Tamegroute, taxidermie en vintage posters. Mocht een keer haar interieur live bewonderen en vond mooi te zien hoe ze dit op een elegante, eclectische manier mixt en haar verzamelingen stylish clustert en combineert met urban green. Een huis vol eigenheid!! 

Mijn interesse qua styling gaat laatste tijd trouwens steeds meer naar vintage, authentieke items en naar Afrikaanse invloeden gecombineerd met klassieke design stukken. En dat zorgt voor absoluut meer kleur en eigenheid in huis met een wereldse uitstraling!

Mijn gevoel is dat er steeds meer Afrikaanse of wereldse invloeden het interieur zullen gaan bepalen d.m.v warme kleuren, handgemaakte unieke stukken, veel hout, botanische prints, rijke stoffen, vintage items die mooier zijn geworden door intensief gebruik. En kleuren op de muur waar de zon zijn werk heeft gedaan, vervaagd en vaal geworden door het zonlicht. We worden geïnspireerd door wat we zien en meenemen van onze reizen. En wij Nederlanders zijn nu eenmaal globetrotters heh?

Mix&Match is mijn tip! Nog fijner is het als al die items en kleuren een beetje ‘schuren’ en mismatchen want dat maakt naar mijn idee een interieur zoveel spannender en eigener! 

X Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0