· 

DE GELIEFDEN

Begin Oktober '17 vlogen we (me& the HB) voor een korte ‘getaway’ naar het overpopulaire eiland van de Balearen… IBIZA!

Op zich kreeg ik altijd al de kriebels (in negatieve zin) van alleen deze naam al ; IBIZA! Brrrrrrr gelijk al visioenen ( beelddenker jaja) van types opgetrokken in wit linnen, mannen met Marco Borsato sjaaltjes en armbandjes brrrrr, overvolle stranden en boulevards vol opgepompte te bruine ego’s met als 1 doel PARTY HARD!!! En dan met name in de hoogzomerperiode een eiland zo vol met dit soort types , BN’ers en wannabe’s dat het eiland overhelt en bijna zinkt, massatoerisme dus en ECHT zooooo niet ons ding.

Te populair geworden de afgelopen jaren door de chartervluchten en social media exposure een echte ‘tick-the-box-mustvisit” dus! En dat terwijl ik jaren geleden eigenlijk al ,voor deze tijd, er zo graag eens heen wilde voor alleen al de mooie baaitjes en de laidback hippie sfeer, maar dit had ik maar in de ijskast gezet omdat ik zo bang was dat het tegen zou gaan vallen.

Anywaysssss……toen kwam het moment dat we dus een spontaan uitje in oktober wilde plannen, even weg voordat die lange winter zich aan ging dienen. Ibiza kwam voorbij, Lissabon en ook een toffe Marokko rondtrip, ok ok lastige keuze, Marokko dan maar ergens in het voorjaar en dan toch wagen Ibiza te doen, maar idd dan please please, wel graag in het wat rustiger naseizoen.

Schattig kleine eenvoudige casita met megagrote romantisch verwilderde tuin geboekt in het naar verhouding rustige plaatsje Santa Eulila aan de oostkust en ons reisje kon beginnen. Gelukkig ook prima weertje nog deze tijd van het jaar en ook nog precies voor dat de meeste ‘tenten’ gaan sluiten eind oktober.

Alle tips uitgefilterd tot overzichtelijk want helaas maar 1 weekje en de focus lag voor ons ook vooral op ‘chill hard” en op Noord ibiza natuurlijk. We begonnen gelijk relaxt met dagje strand op het (rookvrije) dorpstrandje van Santa Eulaila del Rio. Bijna een retro-feel aan dit kleine baaitje en zijn boulevard, typische jaren ‘60/’70 vergane glorie maar wel redelijk onderhouden. In de middag lunch bij coffeebar “Bohohouse” op het pleintje en s’avond heerlijke Japanese fusion in de sfeervol verlichtte tuin met enorme olijfboom bij ‘Nagai”.

Dag 2 op naar Portinatx…..en daar kwam een lang gekoesterde wens van mijn in vervulling, hoog op de wishlist sinds hun verbouwing en opening in 2015….naar “LOS ENAMORADOS”!!!! Onderhand bijna iconisch door hun uitgesproken stijl en kleurgebruik in hun interieur en dat al in heel veel magazines te zien is geweest zoals De Linda Wonen, Elle decoratie nl en de Spaanse Elle Decoration, Conde Naste traveller, Vogue Living, MILK decoration, VT wonen en ook nu weer in de JAN als locatie voor een interview shoot.De hele toonaangevende mode&interieur wereld leek zich er op te storten. En het moet gezegd, elk hoekje en waar je ook kijkt is even stylish en fotogeniek!!

Vanaf het begin van het idee deze voormalig hostel/ restaurant te verbouwen volgde ik hun op de voet via de media en via IG,want dat dit project speciaal ging worden stond vast.

Pierre&Roze supercool stylish types naar mijn idee, Pierre een voormalig basketballer uit Frankrijk turned hotelowner en Roze de “Dutchgirl” founder van o.a. de LINDA, conceptmaker, interieurstylist en stijlicoon (voor mij lig wel, dol op haar kimono’s en kledingstijl).

Zij hadden het lef om dit oude gebouw om te toveren naar een stylish retro living colorpopping hotel/shop/beachbar/restaurant in het mooie idyllische baaitje van Portinatx. Een goede vriendin gaf het stel de naam ‘de geliefden’ oftewel ‘Los Enamorados’ en dat was dus gelijk de inspiratie voor de naam van dit fantastische hotel.

Kortom dit alles eindelijk live te mogen bewonderen was een feest voor mij!

Na heerlijk rondgestruind te hebben door Portinatx voor een heerlijke lunch bij “Los Enamorados” op het terras gaan zitten met prachtig zicht op de zonovergoten baai. Alles smaakte super en als iemand met bijna dwangmatig oog voor detail, hahaha genoot ik ook intens van alles. Zo fijn een plek waar over elk detail is gedacht, het servies, kleurgebruik, materiaal, de stoelen, de retro en vintagesfeer. Ik kan daar echt oprecht van genieten als er met zorg is nagedacht over alles, heb ik diepe bewondering voor! 

Ik ging ter plekke gelijk ‘los’ mijn IG Stories, dat snap je! Dit werd opgepikt door Roze ‘herself’ die alle social media content rond het hotel zelf regelt. Zij was zelf met een gedeelte van de ‘crew’ op dat moment in Barcelona om nieuwe inspiratie op te doen. Maar hoe cool ze gaf opdracht ons gelijk te traceren op het terras en zo kwam het dat we een tour door het hotel aangeboden kregen door een charmante dame van de hotelcrew. Whaaaaaaaaaa hoe gaaf!!! Instagram opens doors! And thanks again Roze!! (dus al deze foto’s in Los Enamorados zijn door mij persoonlijk ter plekke gemaakt)

En zo werd ons vol trots het hotel ‘geshowd’ dat wil zeggen de hotelkamers die op dat moment niet bezet waren uiteraard. Wowwww zo gaaf om het te zien, de Marokkaanse tegels op alle wanden, de kleuren, het linnen beddengoed in de meest fantastische kleurcombi’s, de sfeerverhogende klamboe’s boven de bedden die door Roze hoogstpersoonlijk in de juiste tones zijn geverfd, de aankleding, de meubels en de balkons met het prachtige uitzicht. 

Elke kamer doorspekt van vintage items, zoals mijn alltime favo de Togo van Ligneroset, en vol met Dutch Design van o.a. Piet Hein Eek en gehaakte items Anne Claire Petit, vilten bloemen van Linda Nieuwstad enz. De mooie lange hal met de prachtig warme roodtinten en de fluffy kleden, en hoe origineel de hoteldeuren waar de kamer nummers gewoon uit de losse pols op gespraypainted waren met fluorkleur oranje!

Er werd ons ook verteld van de achtergrond en de details zoals de palmbomenprint die verwerkt zijn in de tegels van het achterterras en met name goed te zien zijn van het dakterras. Over alle meubels en accessoires die verscheept werden vanuit Azie, Marokko enz. En dat Pierre himself het beddengoed ging strijken om te zien of dat niet te veel tijd in beslag zou nemen voor het personeel.

En ‘on top of it’ ook nog een exclusieve blik op het dakterras en een nog beter uitzicht over Portinatx, de vuurtoren, de baai en de vissersbootjes.

Als kers op de taart nog even barefoots (want dat shopt toch veel fijner “down to earth’) geshopt in de boutiqueshop van het hotel en de dag afgesloten op het kleine kiezelstrandje in de baai van Portinatx kijkend naar de ondergaande zon met een drankje!

Wat een TOPdag! En mijn nieuwe favo interieur kleur is spontaan Los Enamorados ORANJE geworden!

De rest van onze week hebben we vooral heerlijk genoten van stranddagen in kleine baaitjes, lekker uit eten, dagje naar het prachtige eiland Formentera.

En ja, ik heb mijn mening over het eiland Ibiza moeten bij stellen, sterker nog ik krijg niet langer de rillingen maar juist een BIG SMILE op mijn gezicht van de fijne nieuwe herinneringen die we gemaakt hebben………..sterker nog we willen best nog keertje terug hahaha! 

Voor een weekje ibiza/Formentera zijn dit mijn tips:

+Santa Eulaila del Rio en fusion restaurant Nagai

+Portinatx (uiteraard) 

+Cala Mastella voor “the best” lunch bij ‘Le Bigote”

+Cala Xuclar prachtig baaitje leuk tentje ook daar!

+San Juan Giri Cafe, Conceptstore Los Otros en Gare du Nord

+Voor 1 uitzondering naar het zuiden Cala d’Hort voor de zonsondergang met zicht op Es Vedra

+Dagje Formentera rondscheuren op scooter of in een Mehari via San Francisco op het midden vh eiland dan naar de vuurtoren en onderweg genieten van het meest azuurblauwe water ever.

+Eindigen op het strand van Formentera bij strandtent ‘Tiburon’. Aanrader!!

I would love to CHECK-IN @losenamoradosibiza 

X Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0