· 

Big love for NYC

Yessss het plan was gemaakt.....naar New York eind oktober begin november.

Met als "main purpose", DE Marathon van NYC! Zes daagjes maar....en ons derde keer in The Big Apple, maar hey als je er dan toch bent. En dus maakte ik een lijstje van mustvisits om de andere dagen in te vullen. Jaja en uiteraard veel te voet want dat houd de beentjes zo lekker soepel heh! En zo beleef je deze metropool het beste!

Lucky us en lucky marathon lopende echtgenoot want het weer was helemaal dikke prima. Graadje of  12 en volop zonnig. Blue skies allover!! En de herfst in New York is toch ook wel echt een feestje hoor. Central Park op zijn best! 

Net als tijdens ons 1ste keer NY in 2011 de High Line in Manhattan gelopen met deze keer als extraatje de Hudson Yards. Wat een prachtige nieuwe architectonische schepsels weer. The Vessel is absolute mustsee! Daarnaast staat The Shed, ook heel bijzonder. En van daaruit loop je via The High Line zo het Meatpack District in. Daar was een hoop veranderd sinds laatste keer in 2016. Grote pleinen en veel autoluwer dan voorheen. Opgeknapte panden en kleine nieuwe restaurantjes en koffietentjes. I like!

 

Ook weer afgevinkt! Het lijstje was nog niet klaar...ook Dumbo in Brooklyn wilden we graag herbezoeken.

Maar goed eerst maar even die Marathon op zondag 3 november.....en jahoor deze kon hij afvinken! Vet TROTS uiteraard! Superpittig met al die bruggen, zelfs voor mijn ervaren marathon man. Al die lange avenues vol met enthousiaste toeschouwers, hoe gaaf om deze te lopen en voor mij om hem aan te moedigen. Een echte once in a lifetime belevenis! 

We genoten de laatste avond in NYC ook nog van de prachtige zonsondergang op Manhattan en de Statue of Liberty vanaf Brooklyn Bridge park.

Zo mooi de lucht kleurde echt compleet knaloranje.

Het laatste ochtendje van ons verblijf besteedde we aan een bezoek aan de de MoMa.

Bezoek waard dit museum tjokvol met kunst, en wat voor een kunst.

Van Van Gogh, Frida Kahlo, Andy Warhol, Picasso, Rene Magritte , Salvador Dali enz.

Wat hebben we weer genoten, wat een stad!! 

Kan niet wachtten tot een volgend keer......ah joh ik maak wel weer een lijstje dan ;)

X, Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0