GORGEOUS Gold

De Phalaenopsis wie kent'm niet, in Nederland beter bekent als de Orchidee of Vlinderorchidee. De Phalaenopsis groeit van oorsprong in de tropische regenwouden van Azië. Misschien is het daarom dat ik ook zo dol ben op deze tropische bloeier. Na jaren in het Aziatische Brunei (Borneo) gewoond te hebben met mijn gezin heb ik een enorm zwak voor planten en bloemen ontwikkeld. In onze tropische tuin in Brunei groeiden de mooiste palmen, Strelitzia's, lemongrass, bougainvillea,bamboe enz. En op de boomstammen in onze tuin groeiden de meest mooie orchideeën gewoon in het wild. Een echt paradijselijke tuin dus! 

 

 

Via Phalaenopsiskwekerij Hoog Bos ontving ik deze wit bloeiende beauty uit de "Gorgeous Gold" lijn bezorgd door 123Kamerplanten. Kwekerij Hoog Bos behoort hierin tot de absolute TOP qua kwaliteit! Ze zijn zeer ambitieus, hebben vele jaren teeltervaring (sinds 2013) en blinken uit in productontwikkeling. Het telen zit Hoog Bos gewoonweg in het bloed, het is een jonge en dynamische telersfamilie met maar 1 grote liefde namelijk de Phalaenopsis. Kwekerij Hoog Bos wil gewoon de beste zijn op het gebied van Phalaenopsis kweken. Het telen zit in hun roots en ze gaan hierin voor de allerbeste kwaliteit en plek namelijk NR.1 ......GOUD! 

 

 

De "Gorgeous Gold" lijn staat voor de vele bloemen in 1 plant want al deze orchideeën hebben minimaal 2 tot wel 5 takken vol bloemen die allemaal openbloeien. De naam van deze lijn verwijst ook naar de speciaal ontworpen potcover Scandinavisch, grafisch & "with a touch of GOLD". Deze topcollectie van kwekerij Hoog Bos heeft uiteraard alleen maar eersteklas Phalaenopsis. 

Mijn Phalaenopsis vol witte bloemen uit de "Gorgeous Gold" lijn werd geleverd in een mooie stevige doos, zo is het gewaarborgd dat de plant logistiek-proof aankomt.

Na het uitpakken zag ik dat mijn plant 4 takken had met aan iedere tak minstens 6 prachtige bloemen eraan. Kijk daar word ik nou echt blij van, wat een plaatje om te zien deze Phalaenopsis. Zo haal ik gelijk de tropen weer een beetje in huis!

 

 

Nou ben ik echt wel een beetje een 'plantenfreak' hoor, maar heb jij nou geen groene vingers dan is het met deze Phalaenopsis echt geen probleem.

Deze is echt 'easypeasy' qua onderhoud want gemak dient tenslotte de mens heh?

Echt ideaal hoor dit nieuwe watergeefsysteem genaamd "H2OBloom", geen omkijken naar en zo blijft je mooie plant in topconditie.

Werkt heel makkelijk en dus ook voor "nonchalant' water gevende mensen zeg maar! Over de bloempot van de orchidee zit een extra pot, deze is doorzichtig en zo kun je de watervoorraad checken. Doe hierin het water tot de max. aanduiding en via de witte stick neemt de plant zoveel water op als het nodig heeft en heb je er 10 tot 14 dagen geen omkijken naar. Dat word dus extra lang genieten met dit unieke "H2OBloom" systeem want zo geef je de orchidee dus nooit meer teveel of te weinig water. Met dit unieke watergeef concept "H2OBloom" heb je dus voortaan gewoon Happy Plants. En je kent me... plantjes blij, ik blij!

 

 

 

Voor mijn nieuwe beauty zocht ik een mooie plekje in huis, licht maar niet in het directe zonlicht. Orchideeën houden heel makkelijk eigenlijk gewoon van huiskamertemperaturen. Nou was het afgelopen week best ,bijna tropisch, warm in ons kikkerlandje! Dus zocht ik al naar gelang de zon en warmte in huis, aangename plekjes voor mijn nieuwe Phalaenopsis.

Zo stond de plant op een wat koelere plek in de woonkamer op een design tafeltje bij mijn lijstenwandje tijdens de warme dagen. Maar ook fijn in het licht op de keukentafel op minder zonnige dagen. Qua styling ging ik voor groentinten, en deze XL glazen vaas leek mij een mooie eyecatcher. Groot en doorzichtig zodat het grote blad van de Phalaenopsis zichtbaar bleef. Ik vond het frisse groen en de witte bloemen van de orchidee ook prachtig 'knallen' tegen het donkere van de diep zwartblauwe wand.

Tja zoals jullie inmiddels wel weten, ik hou nou eenmaal van veel groen in het interieur, ik kan gewoon niet zonder planten en bloemen. En met deze orchidee heb ik dan gelijk 2 vliegen in 1 klap, groen & bloemen en hier heb ik zelfs nog langer plezier van dan een bos bloemen. Hoe fijn is dat!

 

 

 

Mijn conclusie;

Met deze Phalaenopsis van Hoog Bos heb je echt GOUD in handen! 

Ook iets voor jou bestel 'm dan hier

 

 

X Sabrina

 

Blog in samenwerking met Phalaenopsis Kwekerij Hoog Bos

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Gerda van ginkel (donderdag, 21 februari 2019 22:21)

    Ik heb 1 orchidee gekocht bij Eurofleur in de kleur roze bruin. Ik wil graag een 2e maar kan deze nergens vinden. Heeft u deze nog? Mvg Gerda van Ginkel 0616656194

  • #2

    Wil Kipping (woensdag, 08 januari 2020 16:52)

    Ik heb voor ons 50 ste huwelijk 2 gorgeous gekregen en dat is inmiddels alweer tweejaar geleden,en ze staan nog steeds in bloei,ik geef ze 1 maal in de week een bodempje water met wat mest erin en ze staan continue in bloei prachtige plant.