MISSION MAROKKO

Op een zonnige zaterdag in Maart gingen wij een dagje op pad richting Vianen en maakte er een combi tripje van met een middagje Naarden-Vesting.

Daar hield Lisette van Lisloves.nl dat weekend namelijk een pop-up shop in het Vestinghotel. Nieuwsgierig als we waren gingen we natuurlijk even bij haar shop kijken.

Lisette of Lis volgde ik al een tijdje op Social Media en haar producten kende ik al wat eerder zelfs. Souraya van BintiHome en Sonja Velda van Sonja Velda Fotografie namen beide de Marokkaanse kleden mee van Lisloves voor de styling en fotoshoot bij ons thuis. Sonja had een supermooie Beni bij haar van Lis en ik werd op slag verliefd op dit ecru/zwarte kleed. Helaas ging dit kleed en alle andere mooie items uit de webshop gewoon weer mee terug, maar ik werd wel nieuwsgierig naar de webshop van Lisloves.nl en de persoon erachter.

 

Nou ben ik zelf al tijd fan van eclectische interieurs en de mix van Oost&West hierin. Marokkaanse kussens, kleden enz. gemixt met Aziatische souvenirs enz. Ik hou van die mix en de warme sfeer die het uitstraalt!

Inmiddels hier al een bank vol met kussens van o.a The Souks (vintage berber pillow) en Worldofblends (vintage azilal kussen) ook 2 super stylish webshops met dito oprichters vol Marokkaanse items om hebberig van te worden. Ook deze dames Sandra (the Souks) en Edith (World of Blends) draag ik een warm hart toe. Ik bewonder hun ondernemingszin en hun beider eigen stijl en ontwerpen.

 

Maar goed Lis dus......ik had al eerder wat gekocht bij haar webshop en nu was het dus wel leuk om haar in real life te ontmoetten en haar nieuwe collectie te gaan bewonderen.

Dat is ook het leuke natuurlijk van een pop-up shop of een offline shop, je kunt de producten zien, voelen en de kleuren en designs en afmetingen komen meer over dan op een foto op een website.

 

Nadat Lisloves in 2013 startte als online store met de verkoop van vooral tapijten en interieur items uit Marrakech slaat zij nu een nieuwe weg in met een nieuwe strategie.

Om meer kwaliteit en exclusiviteit te bieden is Lis nu samenwerkingen aangegaan met diverse unieke Marokkaanse designers.

 

Die strategie is ook dat de focus nog meer moet komen te liggen op die unieke handgemaakte Marokkaanse producten die passen bij de levensstijl van de klanten van Lisloves.

De ambachtelijke producten worden met veel zorg gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een eigentijdse twist!

Die aandacht en liefde zie je absoluut terug in de mooie nieuwe collectie en de vernieuwde online store van Lisloves.

Lis heeft alle items met zorg zelf uitgezocht, daar zit ook de kracht van Lisloves in!

 

De pop-up shop in het Vestinghotel in Naarden zag er ook geheel in de stijl van charmante Lis zeer sfeervol uit.

In de donkere intieme (recent stylish ge-update) bibliotheek ,inclusief boekenkast en leestafel , was de nieuwe collectie prachtig uitgestald en de styling was dan ook super gedaan. De kleuren van de nieuwe collectie staken supermooi af tegen de donkere wanden van de ruimte.

Er stond een prachtig groot fleurig boeket en er hingen sfeerfoto's in polaroid formaat(van viamartine) van Lis haar reizen naar Marokko. 

 

De bibliotheek kast lag vol met de mooiste kleurige Azilal en Beni kleden, aan het plafond hingen de prachtige hand gehaakte exclusieve hanglampen van kitan draad(het draad dat gebruikt word om kaftans te borduren) DE 'eye-catchers' van deze collectie wat mij betreft!

De tafel stond vol met een authentiek keramiek serviezen van mat terracotta met zwart/wit geglazuurde patronen. De fruitschaal met het zwart/wit kruispatroon trok direct mijn aandacht, heel decoratief met of zonder fruit. Zeer aantrekkelijk geprijsd ook voor zo'n tijdloze prachtschaal.

Verder zag ik nog mooi servies met blauw/witte patronen, luxe handdoeken afgezet met gekleurde pompoms, toffe gehaakte oorbellen en gestreepte babouches.

Kelims en Ourika kleden in de meest geweldige kleurstellingen, gekleurde handgebreide vestjes van wol&acryl, en gekleurde keramiek lampjes in de vorm van een tarbouche uit Fez. Je weet wel zo'n vilten hoedje met zo'n kwastje eraan. Heel bijzonder en mooi gemaakt!

 

Er was behoorlijk veel aanloop in de offline shop die dag en sommige items raakten al snel uitverkocht, super goed teken natuurijk.

Gezellig ook om die lieve spontane Lis zelf te ontmoetten die er stralend en trots rondliep en iedereen te woord stond. Super ook voor haar om dan zo ook de enthousiaste  reacties van de klanten op de nieuwe collectie te zien en gelijk de complimenten te mogen ontvangen.

 

Uiteraard ging ook ik niet met lege handen naar huis, heel blij met mijn Marokkaanse handgebreide vestje, babouches ,armbandje en shopper!

 

Lisloves' Missie is wat mij betreft geslaagd, de wereld een stukje mooier maken door unieke tijdloze Marokkaanse items met een rebels tintje!


https://lisloves.nl/

 

X Sabrina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0